Så här kan du göra ditt jobb roligare

Vi tipsar

Går du ibland i tankar om att byta jobb men känner att det är ju rätt tryggt att stanna och SÅ illa är det ju inte? Du behöver kanske bara lite ny energi? Här kommer fem tips som kan göra att du får roligare arbetsdagar utan att behöva byta jobb! Vår favorit är givetvis att bli en tillfällig kongressgeneral :). Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om det.

Gå en utbildning

Nya kunskaper, nya bekantskaper och nya infallsvinklar kan ge en boost som stannar kvar och uppgradera både dig och arbetet du utför samtidigt som du breddar ditt kontaktnät.

Bli ”kongressgeneral”

Ansök om värdskap för er nästa stora kongress, konferens, företagsmöte, mässa eller något annat stort event inom ditt område. Under en tid får du testa på arbetet som projektledare för ett stort event och ta hand om helt andra typer av frågeställningar och arbetsuppgifter. Allt inom ramen för ditt ordinarie arbete som kan dra stor nytta av värdskapet. Det här kommer göra att du får inblick i en annan värld samtidigt som du får fokusera på att sätta ditt specifika område, verksamhet och ort på kartan. Och ha väldigt roligt längs vägen. Här finns Örebro Convention Bureau som resurs, kostnadsfritt, för att hjälpa dig!

Ta en aktiv roll i digitala media

Ta kontroll över dina profiler, se över var du är privat respektive i din yrkesroll och var aktiv där du ser potential för ditt område. Sök upp nya personer och relevanta diskussioner och posta inlägg som rimmar med dig och ditt yrke. Rätt använt kan du hitta både energi och få input till ditt dagliga jobb här.

Bredda ditt nätverk och använd dina kontakter

Diskutera med människor utanför din närmsta sfär och du ska se att du får helt nya infallsvinklar och lösningar.

Skaffa dig eller bli en mentor

En mentor kan bidra med erfarenhet och kunskaper och coacha, pusha, stötta dig och hjälpa dig att utvecklas. Ge nya infallsvinklar till dig i ditt jobb. Har du arbetat länge kanske det snarare är du som ska ta steget och bli en mentor. Det ger dig möjlighet att dra nytta av allt du samlat på dig, till gagn för någon annan. Din adepts frågeställningar, nyfikenhet och sätt att se på saker kommer säkerligen leda till att även du får nya idéer och energi.

Kostnadsfri rådgivning och hjälp

Funderar du på att ansöka om ett möte eller bara vill veta vilken hjälp du kan få om det blir aktuellt? Tveka inte att höra av dig

Helene sitter självsäkert och kollar in i kameran med händerna i knäat.
Helene Magnusson
Mötesstrateg