4 tips som gör ditt jobb roligare

Vi tipsar

Tänker du ibland att du borde byta jobb? Eller behöver dina arbetsdagar bara boostas med lite ny energi? Här kommer 4 tips som gör att du får roligare på jobbet - utan att behöva byta jobb!

Gå en kurs

Nya kunskaper, nya bekantskaper och nya infallsvinklar kan ge en boost för både dig och ditt arbete. Samtidigt kan du bredda ditt nätverk genom att knyta kontakter med de andra kursdeltagarna.

Bli en kongressgeneral

En kongressgeneral är en person som fungerar som en lokal mötesvärd i sin yrkesroll. Det blir du genom att ansöka om värdskap för er nästa kongress, konferens, mässa eller något annat stort evenemang inom ditt yrkesområde. Under planeringstiden får du testa att projektleda det - allt inom ramen för ditt ordinarie arbete. Det här gör att du får nya kunskaper och kan fokusera på att sätta ditt specifika område, verksamhet och ort på kartan. Och ha väldigt roligt längs vägen! Här finns Örebro Convention Bureau som resurs, kostnadsfritt, för att hjälpa dig!

Var aktiv i sociala medier

Se över dina profiler på sociala medier och bestäm var du är privat respektive i din yrkesroll. Var aktiv där du ser potential för ditt yrkesområde. Sök upp nya personer och relevanta diskussioner och posta inlägg som rimmar med dig och ditt yrke. Rätt använt kan du hitta både energi och få input till ditt dagliga jobb här.

Skaffa dig, eller bli, en mentor

En mentor kan bidra med erfarenhet och hjälpa dig att utvecklas genom stöttning och goda råd. Men har du arbetat länge, är det kanske snarare du som ska ta steget och bli en mentor? Det ger dig möjlighet att förmedla vidare all kunskap du samlat på dig - och samtidigt hjälpa någon annan. Din adepts frågeställningar, nyfikenhet och sätt att se på saker kommer säkerligen leda till att även du får nya idéer och energi.