Örebroambassadörer 2023

Nyheter

Den 16 juni genomfördes årets ambassadörslunch på Örebro slott och den blev rekordstor!

Sedan ett antal år tillbaka hedrar Örebrokompaniet tillsammans med landshövdingen personerna bakom det senaste årets genomförda nationella och internationella möten, och i år även evenemang. Över 80 personer bjöds in för att ta emot diplom från landshövding Lena Rådström Baastad och avnjuta en lunch i Rikssalen tillsammans. Vid lunchen närvarade även representanter från Örebro kommun, Region Örebro län och näringslivet.

- Möten och evenemang är viktiga för Örebro av många anledningar, säger Pernilla Körberg Törnqvist, chef för möten och evenemang på Örebrokompaniet. De här eventen bidrog till tillväxt, arbetstillfällen, glädje och kunskap och marknadsförde vår stad och region. De genererade även uppmärksamhet kring idrott, kultur, forskning, utveckling och olika verksamheter i Örebroregionen.

- Tusentals människor fick stifta bekantskap med Örebro tack vare alla dessa möten och evenemang och personerna bakom dem, våra lokala arrangörer och värdar, förtjänar ett stort tack för sin insats. Det är anledningen till att vi genomför den här hyllningslunchen varje år, avslutar Pernilla.