Vill du ha ett diplom av landshövdingen?

Vi tipsar

Klart du vill! Det är inte många som får ta emot diplom av landshövdingen på självaste slottet. Vill du också vilja uppleva den känslan och dessutom få en utvecklande resa på vägen dit? Det kan vi ordna. Bli diplomerad Mötesambassadör!

Sedan några år tillbaka uppmärksammar Örebro CVB och landshövdingen personer som har stått värdar för nationella eller internationella konferenser och kongresser. Dessa personer har skapat stora värden för Örebro och bjuds därför in till diplomutdelning och lunch på Örebro slott. På plats är även representanter från Örebro kommun, Region Örebro län, Örebro universitet och näringslivet.

Varför ska du bli Mötesambassadör?

citattecken gotham bold
Det är roligt! Att göra något helt annat men samtidigt inom mitt ordinarie jobb var det som lockade mig.
citattecken gotham bold
Att ha mötet här i Örebro gör att nästan alla hos oss kan vara med på mötet, vilket är bra för teamkänslan.
citattecken gotham bold
För oss handlar det bland annat om att få fler att upptäcka oss och Örebro då vi har ett stort rekryteringsbehov.
citattecken gotham bold
Inför mötet sätts ordinarie roller på jobbet ur spel och vi möts kring helt andra frågor. Det skapar en bra dynamik!
citattecken gotham bold
Möten driver utvecklingen framåt. Vi behöver nätverka, mötas och lyssna till de bästa inom vårt område.
citattecken gotham bold
Jag gillar utmaningar. Det här är lite utanför min ordinarie roll och comfort zone.
citattecken gotham bold
Jag har tidigare varit med och arrangerat ett möte. Kände direkt att det här vill jag göra igen. Så nu kör vi igen!

Ja, hur kommer det sig egentligen att personer som till vardags är läkare, sjuksköterskor, kommuntjänstemän, företagsledare eller tar på sig värdskapet för ett stort möte? Det finns många fina fördelar med det! Vi frågade dem och fick följande svar:

"Att ha mötet här i Örebro gör att nästan alla hos oss får vara med på mötet så jag skulle säga att främsta anledningen är kompetensutveckling. Normalt sett skickar vi två-tre personer på kongressen."

"Jag tog på mig det här för att det rimmar med det vi jobbar aktivt med just nu, det blir en del i ett större arbete. För oss handlar det bland annat om att få fler att upptäcka oss och Örebro då vi har ett stort rekryteringsbehov.

"Jag vill stärka teamet på jobbet. I arbetet med planeringen av det här mötet sätts ordinarie roller på jobbet ur spel och vi möts kring helt andra frågor. Det skapar en ny dynamik och är dessutom väldigt kul."

"Möten driver utvecklingen framåt. Vi behöver nätverka, mötas och få lyssna till de bästa inom vårt område. Nu när vi får vara med och påverka vår årliga mötesplats vill vi göra det bästa mötet någonsin."

"Det är utvecklande. Jag har aldrig jobbat med möten eller event tidigare och får insyn i en för mig helt ny värld. Det är verkligen andra typer av frågor än jag normalt jobbar med."

"Jag gillar utmaningar. Det här är lite utanför min ordinarie roll och comfort zone."

"Det var dags för Örebro. Det här mötet cirkulerar i landet och det är lite prestige att få det. Kändes som vår tur nu! "

"Jag var med och arrangerade ett möte för några år sedan och kände direkt att det här vill jag göra igen. Så nu kör vi igen!"

Varför är möten bra för Örebro?

De genererar stora intäkter till staden och skapar många arbetstillfällen. Det handlar även om värden som är mer svårmätbara, som kunskapsöverföring, marknadsföring, positionering, kompetensutveckling och att skapa kontakter mellan människor och organisationer.

Kongresserna ökar även fokus på forskning och utveckling. Det kan också vara första steget mot att skapa nya etableringar eller rekrytera till länets verksamheter. Tack vare lokala mötesambassadörer får tiotusentals personer varje år stifta bekantskap med Örebro. Det förtjänar att lyftas och hyllas med ett diplom av landshövdingen på vårt slott.

Låter det intressant?

Låt oss höras! Örebro Convention Bureau är stadens resurs för att värva, skapa och planera möten. Möten är viktiga för Örebro och vår roll är att göra arbetet så enkelt som möjligt för dig som arrangerar ett möte här. Vi hjälper dig kostnadsfritt.