Det kan bli du som får ett diplom av landshövdingen

Vi tipsar

Det är inte många gånger i livet man får ta emot diplom i länsresidenset av landshövdingen. Länets idrottsstjärnor vet hur det känns. Skulle du också vilja uppleva den känslan och dessutom få en utvecklande resa på vägen dit? Det kan vi ordna. Även för dig som anar att tåget gått för att du ska hyllas för en fantastisk idrottsprestation. Du kan bli diplomerad Mötesambassadör.

Sedan några år tillbaka bjuder vi nämligen tillsammans med landshövdingen in personer som skapat stora värden för Örebro genom att stå värd för nationella eller internationella konferenser och kongresser. Dessa personer bjuds in till diplomutdelning och en måltid i länsresidenset och på plats är även representanter från kommunen, regionen, universitetet och näringslivet.

What´s in it for me?

Ja hur kommer det sig egentligen att personer som till vardags är läkare, sjuksköterskor, kommuntjänstemän, företagsledare eller kanske arbetar inom akademin tar på sig värdskap för ett stort möte? Vi frågade och fick följande svar:

"Jag brinner för mitt område och vill nå ut med att vi är grymma inom det här. När vi står för värdskapet för vårt nationella möte kan vi påverka programmet och ta mer plats, helt enkelt visa upp vår verksamhet på ett bra sätt."

"Att ha mötet här i Örebro gör att nästan alla hos oss får vara med på mötet så jag skulle säga att främsta anledningen är kompetensutveckling. Normalt sett skickar vi två-tre personer på kongressen."

"Det är roligt! Att göra något helt annat men samtidigt inom mitt ordinarie jobb var det som lockade mig."

"Jag tog på mig det här för att det rimmar med det vi jobbar aktivt med just nu, det blir en del i ett större arbete. För oss handlar det bland annat om att få fler att upptäcka oss och Örebro då vi har ett stort rekryteringsbehov.

"Jag vill stärka teamet på jobbet. I arbetet med planeringen av det här mötet sätts ordinarie roller på jobbet ur spel och vi möts kring helt andra frågor. Det skapar en ny dynamik och är dessutom väldigt kul."

"Möten driver utvecklingen framåt. Vi behöver nätverka, mötas och få lyssna till de bästa inom vårt område. Nu när vi får vara med och påverka vår årliga mötesplats vill vi göra det bästa mötet någonsin."

"Det är utvecklande. Jag har aldrig jobbat med möten eller event tidigare och får insyn i en för mig helt ny värld. Det är verkligen andra typer av frågor än jag normalt jobbar med."

"Jag gillar utmaningar. Det här är lite utanför min ordinarie roll och comfort zone."

"Det var dags för Örebro. Det här mötet cirkulerar i landet och det är lite prestige att få det. Kändes som vår tur nu! "

"Jag var med och arrangerade ett möte för några år sedan och kände direkt att det här vill jag göra igen. Så nu kör vi igen!"

Låter det här intressant?

Låt oss höras! Örebro Convention Bureau är stadens resurs för att värva, skapa och planera möten. Möten är viktiga för Örebro och vår roll är att göra arbetet så enkelt som möjligt för dig som arrangerar ett möte här. Vi hjälper dig kostnadsfritt. Här hittar du oss.

Värdet av möten för en stad

Konferenser och kongresser är viktiga för Örebro. De genererar stora intäkter till staden och skapar många arbetstillfällen. Det handlar även om värden som är mer svårmätbara såsom kunskapsöverföring, marknadsföring, positionering, kompetensutveckling och värdet av nya kontakter mellan människor och organisationer. Kongresserna skapar även ett ökat fokus på forskning och utveckling och kan vara första ledet i kedjan för att skapa nya etableringar eller rekrytera till länets verksamheter. Tack vare lokala mötesambassadörer får tiotusentals personer varje år stifta bekantskap med Örebro. Det förtjänar att lyftas och hyllas med ett diplom av landshövdingen.