Bredda ditt nätverk – så här gör du

Vi tipsar

Att träffa branschkollegor som delar intresset för ert yrke är härligt. Minst lika berikande är det att möta människor från helt andra områden. Ett bra nätverk är helt enkelt utvecklande, både för dig och din yrkesroll. Här kommer 7 tips för hur du breddar ditt nätverk. Nummer 5 gillar vi lite extra!

Bild på Mathilda som sitter med en dator i knät och ler mot två kvinnor.

1. Gå med i nischade nätverk

Bli medlem i ett specialistnätverk inom ditt område. Det finns nationella och internationella organisationer eller föreningar för de flesta yrkesgrupper.

2. Engagera dig i lokala grupper

Se över det lokala utbudet av grupper, exempelvis regionens Handelskammare, BNI-klubbar eller andra nätverk. Hör dig för om du kan följa med som gäst vid nästa frukost eller lunchtillfälle.

3. Var aktiv på sociala medier

Förbättra din digitala närvaro. Det gör du till exempel genom att se över dina profiler på sociala medier och vara aktiv där du kan bredda ditt nätverk. Sök upp personer och diskussioner som rimmar med det du vill bygga och posta inlägg som stärker bilden av dig och ditt område.

4. Åk på kongresser och skapa kontakter

Kolla upp vilka kongresser, mässor och andra evenemang som finns inom ditt yrkesområde. Åk på de mest intressanta och våga ta kontakt med branschkollegor.

5. Stå värd för möte

Är du medlem i en förening eller nätverk, ta klivet att stå värd för nästa stora möte. Det sätter fokus på det du och dina arbetskamrater gör, öppnar upp för nya samarbeten och ger många nya kontakter. Kontakta oss på Örebro CVB så berättar vi mer! Vi hjälper dig kostnadsfritt med planering, bokning och koordinering av mötet.

6. Vidareutbilda dig inom ditt yrkesområde

Utbildningar, korta som långa, ger bra möjlighet att knyta nya kontakter. Du får förmodligen både kunskaper och nya bekantskaper med dig efter att du har gått utbildningen.

7. Arbeta ideellt

I föreningslivet blandas människor från alla möjliga yrken och med olika bakgrunder. Här finns fina möjligheter att både bidra med något för någon och bredda ditt eget kontaktnät.