Bredda ditt nätverk – så här gör du.

Vi tipsar

Att mötas med människor som delar ens kanske smått nördiga fascination kring det man jobbar med är härligt. Minst lika berikande är det att få input och träffa människor från helt andra områden. Ett bra nätverk är helt enkelt utvecklande. Vill du bredda ditt nätverk så kommer sju tips från oss här. Puffar lite extra för punkt nr 5.

Bild på Mathilda som sitter med en dator i knät och ler mot två kvinnor.
  1. Bli medlem i ett specialistnätverk inom ditt område, det finns nationella och internationella organisationer eller föreningar inom det mesta.
  2. Se över det lokala utbudet av grupper, exempelvis regionens Handelskammare, BNI-klubbar eller andra nätverk. Hör dig för om du kan få följa med som gäst vid nästa frukost eller lunchtillfälle?
  3. Se över din närvaro i digitala media. Ta kontroll över dina profiler, se över var du är privat respektive i din yrkesroll och var aktiv där du ser potential för det nätverk du vill bredda. Sök upp personer och diskussioner som rimmar med nätverket du vill bygga och posta inlägg som stärker bilden av dig och ditt område.
  4. Inventera vilka kongresser, mässor och andra events som finns inom ditt område. Åk på de mest intressanta och våga ta kontakt.
  5. Är du medlem i en förening eller nätverk, ta klivet att stå värd för nästa stora möte. Det kommer sätta få fokus på det du och dina arbetskamrater gör, öppna upp för nya samarbeten och ge många nya kontakter. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig, kostnadsfritt, med planering, bokning och koordinering.  
  6. Utbildningar, korta som långa, ger bra möjlighet till att knyta nya kontakter. Du får förmodligen både kunskaper och nya bekantskaper med dig efter avslutad utbildning.
  7. Arbeta ideellt. I föreningslivet blandas människor från alla möjliga arbeten och bakgrunder. Här finns fina möjligheter att inte bara bidra till något för någon annan utan även berika sitt eget kontaktnät och nätverk. 


Kostnadsfri rådgivning och hjälp

Funderar du på att ansöka om ett möte eller bara vill veta vilken hjälp du kan få om det blir aktuellt? Tveka inte att höra av dig

Pernilla som står leende och kollar in i kameran.
Pernilla Körberg Törnqvist
Mötesstrateg, Chef Örebro CVB